NEWSLETTER

Jesteś dzinnikarzem? Wybierz firmy z których chcesz
dostawać informacje prasową wprost na własną
skrzynke e-mail.
ZAPISZ SIĘ

WYSZUKAJ

Świąteczne ciasta bez glutenu? Tylko z gotowymi Masami HELIO!

2017-12-05 00:05:33

Linia Mas do ciast HELIO to świąteczne bestsellery marki i sprawdzone „przepisy“ na udane, bakaliowe wypieki- strucle, makowce, łazanki, kutie i inne desery. Jednak przede wszystkim to naturalne i bezpieczne, bo bezglutenowe produkty oznaczone symbolem Przekreślonego Kłosa, dlatego z powodzeniem mogą być stosowane u osob będących na specjalistycznych dietach.

Celiakia jest dziś jedną z najczęstszych nietolerancji pokarmowych człowieka. Szacuje się, że choruje na nią przynajmniej 1 na 100 osób, a częstość występowania celiakii ciągle wzrasta. Obecnie najwięcej przypadków tej choroby wykrywa się u osób w wieku od 30 do 50 lat, dwa razy częściej rozpoznawana jest u kobiet niż u mężczyzn[1]. Jedynym efektywnym sposobem leczenia celiakii, jak i osób z wykrytą nadwrażliwością na gluten jest przede wszystkim specjalistyczna dieta bezglutenowa, w której należy zwracać szczególną uwagę na naturalność i stopień przetworzenia produktów. Dlatego wyjątkowy skład bez konserwantów oraz potwierdzony brak zawartości glutenu czynią Masy do ciast HELIO pewnymi, sprawdzonymi pod kątem odpowiednich standardów produktami. Potwierdza to znak „Przekreślonego Kłosa“- symbol bezpiecznej żywności bezglutenowej na wszystkich opakowaniach mas do ciast HELIO, licencjonowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

Makowa, krówkowa, orzechowa- wszystkie masy HELIO wytwarzane są według sprawdzonej, tradycyjnej receptury z surowców najwyższej jakości. Są naturalnie smaczne i gotowe do bezpośredniego spożycia, nie zwierają konserwantów, glutenu ani też tłuszczu palmowego, dlatego zostały docenione przez ekspertów rynku, zdobywając w ostatnich latach liczne prestiżowe nagrody, m.in. Medale Europejskie i Złote Laury Konsumenta.

Dla wszystkich, którzy szukają inspirujących przepisów na zdrowe i bezglutenowane potrawy- polecamy nasz kanał „HELIO- Bakaliowe klimaty“ na Youtube.com z pomysłami na szybkie, świąteczne wypieki.

[1] Na podstawie poradnika „Celiakia i dieta bezglutenowa“ pod redakcją: Grażyny Konińskiej, Anny Marczewskiej, Pauliny Sabak- Huzior i Małgorzaty Źródlak, wydanie XII, Warszawa 2017.

WSPÓŁPRACUJEMY z:

Zaufali nam: